torsdag den 19. september 2013

LCHF-kernebrød - en glimrende erstatning for rugbrød


Vi havde overnattende gæster i weekenden, som ikke selv spiser LCHF. Men vi havde bestemt, at de så måtte prøve et døgn i LCHF-land. For at de ikke skulle savne brød alt for meget til morgenmad og frokost, bagte vi et brød af nødder og kerner - et brød, som især Jennifer også var glad for, da hun startede på LCHF. Når man er vant til brød - og glad for brød - er det her et glimrende alternativ i starten. Med tiden (har vi oplevet) vænner man sig helt af med brødet, men det var nu dejligt lige at støde på det igen :)

Til 1 brød:
100 g af hver: Valnødder, mandler, hasselnødder, pinjekerner, græskarkerner, solsikkekerner, hørfrø og sesamfrø
6 æg
1 dl olivenolie
1 tsk salt

Bland det hele godt.
Beklæd en rugbrødsform med bagepapir. Hæld blandingen i og bag det 1 time ved 160 grader.

Det er et ret dyrt brød - især hvis man skal ud og købe det hele på én gang. Til gengæld mætter det så meget, at man kan nøjes med en tynd skive hver dag. Så det holder også længe. Brødet kan desuden fint fryses ned.

Follow on Bloglovin

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...