lørdag den 7. september 2013

Saftig pulled pork med coleslaw


Hvis du aldrig før har prøvet at lave pulled pork, er der kun én ting at sige: Kom igang! Det smager FANTASTISK! Og passer sig selv det meste af tiden, så det er også dejligt nemt at lave. Vi har lavet den efter Gastromands opskrift - den kan varmt anbefales :) Vi bruger dog lidt mindre chili end dem.

Vi brugte (til en stor portion, fordi man bare er NØDT til at have det igen til frokost i morgen!):
2 kg nakkefilet
4 spsk salt
3 spsk sukkererstatning (vi brugte sukrin, men vælg selv - tror, kokossukker måske ville være bedre, vi havde det bare ikke)
3 spsk paprika
2 spsk barbequekrydderi
1 spsk cayennepeber
1/2 spsk chilipulver
1 spsk spidskommen

Aftenen før skal man blande alle krydderierne og gnide den hele nakkefilet godt ind i det. Gem evt. lidt til servering - det er lækkert.
Vikl kødet ind i husholdningsfilm og læg det i køleskabet indtil næste dag.

Omkring 8-10 timer før servering skal man stikke et stegetermometer i kødet og lægge det på en rist i ovnen ved 110 grader. Læg en bageplade med lidt vand under - det giver saft til kødet og fanger dryppene, så ovnen ikke bliver ulækker.
Når kødet når en kernetemperatur på 93 grader, er det færdigt. Tag det ud af ovnen og "pull" - altså træk - det fra hinanden med to gafler, så det bliver til de lange strimler.
Drys med det ekstra krydderi og server.

Vi serverede det med barbequesauce og en hjemmelavet coleslaw:
1/2 hvidkålshoved
5 gulerødder
2 spsk creme fraiche
2 spsk mayonnaise
1-2 spsk hvidvinseddike
Salt og peber - evt. lidt sødemiddel

Hak hvidkål og gulerødder fint. Bland med resten af ingredienserne.
Den bliver ekstra god, hvis den bliver lavet dagen før og kan trække i køleskabet natten over.

Vi håber, I får lyst til at kaste jer ud i det - det er formidabelt lækkert! :)

Follow on Bloglovin

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...