torsdag den 31. oktober 2013

Indisk LCHF-simreret med raita


Vi er meget glade for at søge inspiration til vores retter i andre madkulturer - italiensk mad, græsk mad, fransk mad. Nu kommer der så også en indisk-inspireret opskrift på bloggen.

Retten er en simreret, som vi har lavet før med hakket kød. Denne gang havde vi et stykke godt oksekød, som vi skar ud i tern. Begge dele er lækkert - hakket kød egner sig fint til en hverdagsaften, hvor madlavningen gerne må gå lidt stærkt, mens kød i tern bliver lækrest af at simre i længere tid.

Vi brugte:
500 g kød skåret i små tern. Denne gang oksekød, men lam er også lækkert! (Og som sagt, hakket kød er også helt fint heri)
1 løg
3 fed hvidløg
1 spsk af hvert krydderi: Ingefær, koriander, kardemomme og spidskommen
1/2 spsk af hver: Karry, stødte nelliker og kanel
Et lille drys chilipulver
1 ds tomatpure
1 ds hakkede tomater
3-4 gulerødder
Evt. et par dl vand
Salt og peber
2 store spsk creme fraiche

Hak løg og hvidløg og steg det kort i smør i en stor gryde.
Tilsæt kød og alle krydderier og steg, til kødet er brunet godt.
Tilsæt tomatpure og hakkede tomater. Evt. lidt vand - kødet må gerne lige være dækket.
Mens retten koger op, rives gulerødderne fint. Tilsæt dem til retten og lad det hele simre under låg, til kødet er godt mørt. Med hakket kød er et kvarter nok - med kød i tern er det klart bedst efter et par timer.
Smag retten til undervejs med de forskellige krydderier.
Tilsæt til sidst cremefraiche og smag retten til igen.

Vi serverede det med blomkålsris og topping af små stykker ananas, peanuts og kokosmel. Derudover masser af frisk koriander og raita til.

Raita er en nem, indisk salat/dressing, som vi laver ved at skære 1/3 agurk og 2 tomater i små tern. Det blandet vi med 3 store spsk græsk yoghurt eller cremefraiche, 3 pressede hvidløgsfed, et drys chilipulver, salt, peber og godt med hakket frisk mynte og koriander.

Follow on Bloglovin

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...