mandag den 7. oktober 2013

LCHF-waldorfsalat serveret til rosastegt and, rodfrugter og flødesovs



Vi har vist før nævnt, at vi godt kan lide, når vores mad følger sæsonerne. Nogle retter passer bare bedre til det ærgerlige, ruskende efterårsvejr. En af de ting er vildt-kød generelt, og særligt and. Og et rosestegt andebryst serveret med bagte rodfrugter med rosmarin, flødesovs og en lchf-venlig waldorfsalat er jo bare helt perfekt efterårsmad!

Waldorfsalaten indeholder et æble, så hvis man er meget striks, er den ikke så god. Til gengæld er den fyldt med fedt fra både fløde, creme fraiche og valnødder, så vi synes, det er ok en gang imellem.

Vi brugte: 
1 bundt bladselleri
1 æble
1 håndfuld valnødder
2 spsk creme fraiche
En lille dl fløde
Salt og peber

Skær bladselleri i tynde skiver. 
Skær æblet i tern.
Pisk fløden, bland den med creme fraiche og smag til med lidt salt og peber.
Hak valnødderne groft og bland halvdelen af dem med æblet, bladselleri og dressingen. 
Pynt salaten med resten af valnødderne.

Anden er stegt på panden, og sovsen er lavet ved at hælde fløde i panden med andefedtet og lade det koge, til det bliver tykt.


Follow on Bloglovin

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...