lørdag den 18. januar 2014

LCHF-chili con carne


Vi fortsætter lidt i sporet med lækre vinterretter, der varmer. Denne gang er der chili con carne på menuen - en variant med masser af grønt. Det smager så lækkert - og lav gerne dobbelt (eller mere) portion, for det smager for det første endnu mere lækkert dagen efter, og for det andet er det glimrende fryser-mad.

Du skal bruge:
1 løg
2 fed hvidløg
1 frisk chili (vi er elendige til rigtig stærk mad, så vi skraber kerner ud og putter kun lidt chili i ad gangen. Hvis I godt kan lide stærk mad, skal I nok putte mere i end os)
500 g hakket oksekød
1 dåse hakkede tomater
1 lille dåse tomatpure
1 dåse kidneybønner
3 store gulerødder
3 stænger bladselleri
1/2 bakke champignon
Salt, peber og smør

Hak løg, hvidløg og chili fint og svits det i smør i en stor gryde.
Tilsæt oksekød, krydr med salt og peber og lad det stege, til kødet er gennemstegt.
Tilsæt hakkede tomater, tomatpure og kidneybønner. Evt. lidt vand eller en dåse tomater mere - det skal næsten dække retten.
Hvis du har god tid, må retten nu gerne simre en time eller to. Hvis ikke - lad den simre et kvarters tid.

Skær gulerødder, bladselleri og champignoner i små tern. Jo mindre, desto lækrere bliver retten. 
Put dem i retten og lad det simre i 10 minutter. Der må gerne være lidt bid tilbage i gulerødderne.


Top det med creme fraiche og krydderurter - vi bruger som regel purløg eller karse. Jep, karse. Prøv det!

Follow on Bloglovin

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...