tirsdag den 28. januar 2014

LCHF: Æggesouffle med skinke og en morgensalat


Når der er god tid om morgenen, elsker vi at kræse om morgenmaden. Det er bare så dejligt at starte dagen med et måltid, der både ser lækkert ud og smager skønt.

På denne tallerken blev det til en æggesouffle med skinkekant, en morgensalat, et par stykker ost og en skive skinke.

Til 2 æggesouffleer:
2 skiver lufttørret skinke
2 æg
1/2 dl revet ost
Lidt fløde
1/2 lille løg - hakket fint (kan udelades - eller erstattes af fx peberfrugt, tomater i tern eller lignende)
Salt og peber og lidt hakket frisk basilikum

Souffleerne kan laves i forskellige forme, alt efter hvad du har. Vi har bagt dem i de små Le Creuset-hjerter, men muffinforme eller andre små skåle er også fint.

Fordel en skive skinke langs kanten i to forme.
Pisk æg og fløde sammen med en gaffel.
Rør ost og løg i blandingen. Tilsæt lidt salt, peber og basilikum.
Hæld æggeblandingen i de to forme. Der skal være plads til overs, for souffleen bliver cirka dobbelt så stor i ovnen.
Bag det cirka 30 minutter ved 175 grader - til æggemassen er fast.

Til 2 x morgensalat:
3 tomater
En smule fetaost - cirka 3/4 dl
Frisk basilikum
3 spsk god olivenolie
Salt og peber

Skær tomaterne i fine tern og bland med feta, basilikum, olie, salt og peber. Evt. en smule løg.
Server i fine små skåle.

Follow on Bloglovin

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...