lørdag den 11. januar 2014

LCHF: Tyk tyrkisk feta-dip (haydari)


Vi har før lavet og delt opskrift på den tyrkiske haydari i en tynd dressing-udgave. Denne gang er det den tykke dip-variant. Den smager fantastisk! Den er fed og mættende - og passer både til mad og som tilbehør til grøntstænger eller lignende. 

Du skal bruge: 
2 røde peberfrugter
400 g feta
1/2 dl bredbladet persille
2 spsk olivenolie
2 spsk vand
2 små fed hvidløg
Evt. lidt chili

Fjern stilk og kerner fra peberfrugterne. Skær dem i kvarte, og læg dem på en bageplade med skindsiden opad. 
Grill dem øverst i ovnen ved 200 grader i cirka 10 minutter. De er klar, når de får sorte pletter. 
Læg de varme peberfrugter i en frysepose, luk den og lad dem køle af. På den måde er det lettere at fjerne skindet. 
Når peberfrugterne er kølige: Fjern skindet og skær dem i grove stykker. 
Blend med feta, persille, olie, vand og hvidløg, til det er en grov dip. 
Smag til med salt, peber og evt. chili


Vores portion rakte både til at være kold sauce til stegt kylling og rodfrugtfritter og også som dip til gulerods- og agurkestænger til en film :)

Follow on Bloglovin

Vores indlæg kan indeholde links til produkter fra LCHFbutikken, hvor vi får kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til produkter, vi selv bruger og er tilfredse med.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...