fredag den 28. februar 2014

LCHF: Græske lammefrikadeller med tzatziki


På et julemarked stødte vi på en bod, der solgte masser af lækkert, økologisk kød. Vi prøvede at begrænse os (for lækkert, økologisk kød er også lidt pebret!), men der røg et par ting med hjem, som vi bare ikke kunne leve uden.

Et af dem var en pakke hakket lammekød. Vi er nemlig ret glade for lam begge to, så der røg hurtigt græske lammefrikadeller på madplanen.

Vi brugte:
500 g hakket lam
1 finthakket løg
2 fed presset hvidløg
1 æg
1/2 dl fløde
1/2 bøtte salattern (feta)
Ca. 15 sorte oliven skåret i halve
1 spsk oregano
Salt, peber og smør til at stege i

Bland alle ingredienser sammen til en fars.
Hvis du har tid, så lad den gerne stå og trække i køleskabet en halv times tid.
Form til frikadeller, og steg dem i smør.

Vi serverede det med sellerifritter og rigeligt tzatziki - opskriften har vi delt før, klik her.

Follow on Bloglovin

Vores indlæg kan indeholde links til produkter fra LCHFbutikken, hvor vi får kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til produkter, vi selv bruger og er tilfredse med.

2 kommentarer:

  1. Med hensyn til økokød, så ved jeg ikke, om I kender Kurts Økokød i Tikøb i Nordsjælland? Det kræver selvfølgelig, at I har bil, hvis I skal handle hos ham men I kan finde ham på nettet og se, om det er noget for jer.
    Jeg handler der og er ret glad for det :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Merete
      Det kendte vi ikke, så mange tak for tippet :) Det er altid skønt med gode steder at hente lækkerier, hvor man ved, at alt er i orden.
      God søndag!

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...