onsdag den 5. februar 2014

LCHF: Kenyansk gryderet


Denne gryderet er inspireret af den tid, Jennifer har tilbragt i Kenya. Der lærte hun at lave mad af en rigtig kenyansk 'Mama' - en madmor, som med sine mange armkræfter lavede mad i baljestore gryder, der balancerede på små træ-grill. Det var et imponerende syn!

Retten smager af de krydderier, man oftest benytter i Kenya: Nelliker, kanel, kardemomme og spidskommen og koriander. Kenyansk mad er inspireret af mellemøsten og Indien - så derfor minder retten også om mad fra de områder. Den er varmende og god til den kolde vintertid.

Til en gryde:
600 g oksekød i tern
2 løg
2/3 bakke champignon
3 store gulerødder
2 dåser hakkede tomater
Krydderiblanding af: 1 spsk nellike, 1 spsk kanel, 1 spsk kardemomme, 2 spsk spidskommen, 2 spsk koriander.
Smør, salt og peber.

Skær løgene i fine både og steg dem i smør i en stor stegegryde.
Tilsæt kød, hele krydderiblandingen, salt og peber. Svits, til kødet har taget farve.
Hæld tomaterne ved og lad det koge op.
Skær champignon i kvarte og gulerødder i grove tern. Put dem i gryderetten.
Lad retten simre, til grøntsagerne er gennemkogte.

Server med en god klat creme fraiche.

Follow on Bloglovin

Vores indlæg kan indeholde links til produkter fra LCHFbutikken, hvor vi får kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til produkter, vi selv bruger og er tilfredse med.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...