fredag den 21. marts 2014

LCHF: Hel kylling fyldt med citron og rosmarin


Det er sjældent, vi kaster os over at lave en hel kylling - og det er virkelig en skam, for hold op hvor smager det bare lækkert! Denne variant er med citron og rosmarin. Kyllingen er bagt ovenpå rodfrugterne - på den måde løber saften ned til dem og giver dem en endnu lækrere smag.

Til 4 personer (mindst): 
1 kg blandede rodfrugter
1 hel kylling
3 økologiske citroner
Frisk rosmarin
Salt, peber og olivenolie

Start med at skrælle rodfrugterne og skære dem ud i stave. 
Vend med frisk rosmarin, salt, peber og olie og læg dem i bunden af et ovnfad. 
Fjern indmad fra kyllingen.
Skær citronerne i grove tern og bland dem med 3 kviste frisk rosmarin, lidt olivenolie, salt og peber. 
Fyld citronblandingen i kyllingen. 
Brug resterne/saften fra citronskålen til at gnide kyllingen ind i. 
Bag det hele 50-60 minutter ved 200 grader. 


Vi serverede det med rodfrugterne, en frisk tomatsalat og en god, fed creme fraiche-dressing.

Follow on Bloglovin

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...