tirsdag den 4. marts 2014

LCHF: Mandeltærte med bær-gele og chokolademousse


Som billedet vist afslører, er denne tærte fra nytårsaften. Det var efter-midnats guf, og den blev taget rigtig godt imod. Og den er selvfølgelig helt uden mel og sukker. Vi lavede en lille variant, men her kommer opskriften til en almindelig størrelse tærte.

Tærtedejen:
3 dl mandelmel
1 æg
50 g smør
2 spsk Sukrin Melis

Smelt smørret og lad det afkøle lidt.
Bland alle ingredienserne, og tryk det ud i en tærteform.
Stil formen i fryseren i 10 minutter, så dejen sætter sig.
Bag i 10-15 minutter ved 175 grader.
Lad dejen køle af, før du laver bærgele.

Bærgele:
1 pose frosne hindbær (eller andet bær)
10 plader husblas

Kog hindbærrene til en grød, og mas dem grundigt.
Lad dem afkøle lidt.
Læg husblas i vand.
Det skal smeltes efter 10 minutter i blød. Vi gør sådan her: Flyt dem til en skål, der kan gå i mikroovnen, med det vand, der følger med pladerne. Giv det 10-20 sekunder i mikroovnen.
Hæld lidt af hindbærmassen i husblassen, og rør grundigt. Gentag dette et par gange.
Hæld til sidst husblassen i hindbærmassen og rør grundigt. Fordel hindbærmassen i tærten.
Sæt på køl til hindbærmassen er stivnet.

Lav chokolademousse efter denne opskrift (klik), med almindelig 70 procent chokolade uden tilsat smag.
Fordel chokolademoussen over tærten.


Follow on Bloglovin

Vores indlæg kan indeholde links til produkter fra LCHFbutikken, hvor vi får kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til produkter, vi selv bruger og er tilfredse med.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...