tirsdag den 22. april 2014

LCHF-risotto med svampe og bacon

Puha, bloggen har været forsømt de sidste par uger! Først var der pres på med afleveringer op til påskeferien - og så var der selve ferien, hvor Jennifer har været et smut hjemme i Danmark for at være sammen med Christoffer. Den har stået på masser af hygge - og masser af rigtig lækker madlavning, som der nu endelig er tid og overskud til at dele her :)


Vi lægger ud med denne lækre risotto, som vi lavede til frokost en dag i ferien - inspireret af forskellige varianter vi har set rundt på forskellige blogs. Det blev rigtig godt - med den helt rette cremede konsistens og en dejlig smag. Risene er skiftet ud med blomkålsris, og det fungerer glimrende. 

Denne variant er med blandede svampe og bacon - men risotto indbyder jo til alverdens varianter, så vi skal helt sikkert have prøvet nogle flere af!

Til 4 portioner: 
2 pakker bacon
250 g blandede svampe - vores supermarked havde en mixet bakke
1 løg
1 fed hvidløg
2 dl hvidvin
1 blomkålshoved
1/2 l fløde
1 æggeblomme 
100 g revet parmesan
Bredbladet persille
Rigeligt smør

Du skal have to pander i gang. 
I den første steger du bacon skåret i strimler og champignon skåret i små skiver. Det skal stege, til det bliver sprødt - ca. 10 minutters tid. 

I den anden pande skal du smelte rigeligt smør. 
Hak løg og hvidløg fint og svits det i smørret.
Hæld hvidvinen ved og lad det småkoge, til vinen er svundet ind til 1/3 - ca. 5-10 minutter. 

Imens vinen koger, skal du rive blomkålet. 
Hæld kogende vand over, og lad det stå under låg, til vinen er kogt ind. 
Hæld vandet fra blomkålen, og put "risene" over i panden med løg og vin. 
Tilsæt fløden og lad det småkoge, til saucen tykner. Det tager ca. 15 minutter - husk at røre. 

Når saucen er tyk, tages panden af varmen. 
Bland æggeblomme og revet parmesan i retten for at gøre den ekstra cremet - og gem lidt parmesan til pynt. 
Vend det sprøde bacon og svampestykkerne i risottoen. 
Server med grofthakket bredbladet persille og revet parmesan.


Follow on Bloglovin

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...