torsdag den 8. maj 2014

LCHF: Frikadeller med flødestuvet hvidkål


Så er det både dansk og LCHF, når det er bedst - frikadeller uden mel og hvidkål stuvet i fløde. Det smager skønt!

Til frikadellerne (vi laver gerne dobbelt portion, når vi er i gang - det er også nemt til madpakken):
500 g hakket svinekød
1 finthakket løg
1 æg
En sjat fløde
Salt og peber
Smør til at stege i

Bland ingredienserne til en fars - den må godt være lidt våd.
Form til frikadeller og steg i rigeligt smør.
(Alternativt kan de laves i ovnen i stedet - men vi kan personligt bedst lide dem med stege-sprødhed).

Stuvet hvidkål:
1/2 hvidkål
1/2 liter fløde
En skive smør
Salt og peber

Skær hvidkålen i grove stykker og kog den med salt i rigeligt vand i cirka 15 minutter.
Hæld vandet fra og vrid den sidste væde fra kålen ved at pakke den ind i et viskestykke og vride det.
Hak kålen fint.
Kom smør og fløde i en gryde og lad det koge op - husk at røre.
Tilsæt kål og kog det op igen. Lad det simre, til saucen tykner - husk stadig at røre.
Smag til med salt og peber.

Follow on Bloglovin

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...