tirsdag den 10. juni 2014

LCHF-hit til sommeren: Smør-is


De varme sommeraftener kalder på noget sødt herhjemme, så vi fik endelig prøvet at lave smør-is. Og hold nu op, det er et hit! Vi har allerede planer om at lave en bærudgave og en lakridsudgave og en... Isen er både nem at lave og at variere - helt perfekt!

Det høje fedtindhold gør, at den ikke krystalliserer så meget på frost - og det er lækkert, for vi har ingen ismaskine. Inspirationen kommer fra nemvejen, en god LCHF-blog.

Til 1 portion (som passer til 4 - alt efter hvor stor is-trangen er):
100 g usaltet smør
4 æggeblommer
1 tsk citronsaft
3 dl fløde
2 tsk vaniljepulver
Sødning efter smag - vi brugte 1 spsk Sukrin Melis
Fyld efter smag - vi brugte 1 plade mørk chokolade med mint-smag

Smelt smørret ved lav varme.
Blend æggeblommer med citronsaft.
Hæld den klare del af det smeltede smør i blenderen lidt af gangen, så det blendes til en mayonnaise-konsistens (det hvide på bunden af gryden skal bare smides ud).
Pisk fløden til det er let fast flødeskum - ikke helt stiv.
Vend fløden med smør-blandingen og tilsæt vanilje, sødning og fyld.
Sæt på frost, mindst 3 timer før servering.

Det er ikke nødvendigt at røre i isen, mens den fryser til - men hvis du har "tungt" fyld i som fx chokoladestykker, falder det ned i bunden. Så rør gerne en gang i timen.

Follow on Bloglovin

Vores indlæg kan indeholde links til produkter fra LCHFbutikken, hvor vi får kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til produkter, vi selv bruger og er tilfredse med.

2 kommentarer:

  1. Mums - det lyder godt nok lækkert! Den ryger lige på madplanen, som "fredags slik".
    kh. Pennie :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det kan du roligt skrive på - det smager skønt! :) Håber, du kan li' den

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...