torsdag den 5. juni 2014

LCHF-sushi med blomkåls-ris


Jennifer elsker sushi - og det er gerne med netop sushi, der er blevet "syndet" fra LCHF-livsstilen gennem tiden. Derfor har det også længe stået på to do listen, at den ris-fri version skulle afprøves herhjemme. Almindelig sushi har vi lavet før, så teknikken var ikke så farlig - men alligevel har det taget ALT for lang tid at tage sig sammen til at få det prøvet (og - nå ja - nogen skulle jo også lige hjem fra udveksling først ;) ).

Og hold nu op, det er godt, vi endelig fik det prøvet - for hvor er det bare både nemt og utrolig godt! Selvfølgelig en smule anderledes fra ris-sushi i konsistensen, men det smager virkelig skønt! Kan kun anbefale, at I prøver det :)

Til 10 ruller brugte vi:
1 blomkålshoved
200 g Philadelphia (i andre opskrifter står der 150 g - men vi synes, der skulle 200 g til ved vores)
2 spsk risvineddike
1 pk nori-tang med 10 plader
1 bambusmåtte til at rulle med

Som fyld (det kan du jo variere efter smag):
200 g frisk laks
200 g frisk tun (husk at fisken skal have været frossen i 24 timer og så tøet op igen)
1/2 agurk
1 avokado
1 gul peber
10 grønne asparges

Fremgangsmåde:
Riv blomkålen groft (for lidt struktur i risen).
Hæld kogende vand over blomkålen og lad det trække under låg i 5 minutter.
Hæld herefter vandet fra blomkålen. Hvis du har god tid: Lad det køle ned i køleskabet (her røg den i fryseren i stedet).
Imens blomkålen køler ned: Skær grøntsager og fisk ud i lange strimler.
Når blomkålen er kølet: Bland den med 150-200 g Philadelphia og 2 spsk risvineddike.

Nu er du klar til at samle sushien:
Læg en tangplade på bambusmåtten. Den glatte side skal være ned mod måtten og den lidt ru skal vende op. De stiplede linier skal gå nedefra og op, ikke sidelæns.
Fordel 1/10 af risen nederst på tangpladen og spred det godt ud til siderne på den nedeste 2/3 af pladen.
Fordel fisk og grønt på risen.
Rul tangpladen stramt sammen om fyldet ved at bruge bambusmåtten til at rulle med.
Læg de færdige ruller på køl til servering, mindst 10 minutter.


Så er der bare tilbage at skære ud og servere!


Vi serverede det selvfølgelig med soya, wasabi og edamame-bønner.

Follow on Bloglovin

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...