søndag den 10. august 2014

Cremet fiskesuppe med sprød porre-topping


Her er så, hvad julienne-stavene fra mandolin-jerns-testen i går blev brugt til: En super velsmagende, cremet suppe med tre slags fisk og sprøde porrer på toppen. Indrømmet - det er en lidt sær ret at servere her i sommervarmen - og vi var da også ved at smelte lidt, mens vi spiste den. Men mandolin-jernet skulle i brug - og har man først sagt julienne-stave, begynder hele Jennifers krop at skrige efter denne suppe, som er blevet serveret i hendes familie til diverse gæstebesøg, nytårsaftener og lignende i vel snart en ti år.

Suppen er altså virkelig god - og nem at lave. I denne version er der både laks, muslinger og rejer i - men man kan sagtens lave den med andre slags fisk, og også sagtens nøjes med en enkelt slags. Oprindeligt blev den lavet udelukkende med laks - og det bliver den såmænd ikke ringere af.

Aftensmad til 4 eller forret til 8:
2 løg
4 fed hvidløg
3 gulerødder
4 stænger bladselleri
2 dl hvidvin
3 fiske-bouillonterninger
1,5 l vand
1/2 l fløde
2 laksefileter (eller 4 laksefileter, hvis det kun skal være med laks)
1 lille pose rejer
1 dåse muslinger
3 porrer
Rigeligt olie
Salt og peber

Hak løg, hvidløg, gulerødder og bladselleri fint.
Svits det i olie i en suppegryde.
Hæld hvidvin ved, og kog til det fylder 1/3.
Tilsæt fiskebouillon, vand, salt og peber og lad det koge i 10 minutters tid.
Imens: Skær laksen i tern, krydr med salt og peber og steg det et par minutter på en pande.
Skær porrerne i julienne-stave (stave som tændstikker).
Tag laksen af panden, hæld mere olie på (panden skal være dækket af et tyndt lag) og steg porre-stavene sprøde.
Hæld fløde i suppen, tilsæt laks, muslinger og rejer, og kog suppen op.
Smag til med salt og peber.

Server suppen med sprød porre som topping.

Follow on Bloglovin

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...