søndag den 10. august 2014

Hjemmelavet mayonnaise - på 1 minut!


Okay, normalt udgiver vi maks 1 indlæg om dagen, men det her er simpelthen for smart til ikke at blive delt med det samme! Hjemmelavet mayonnaise - på 1 minut! Det var Jennifer, der faldt over inspirationen på Pinterest, og endelig fik taget sig sammen til at prøve det. Og hold nu op, hvor er det nemt og godt! Vi køber aldrig færdiglavet mayonnaise igen!

Det skal du bruge:
Stavblender
Sylteglas, ca. 1/2 liter - det skal have stor nok åbning til at din stavblender kan komme ned i det. Vi tog blenderen med i tasken og gik på jagt, og dette er fundet i Søstrene Grene. Du kan også lave mayonnaisen i et højt glas og så flytte det over i en anden beholder bagefter.

1 æg str. L/XL
2-3 tsk citronsaft eller eddike
1 drys salt
1 tsk dijonsennep (kan udelades - eller fx erstattes med hvidløg for en aioli!)
2,4 dl smagsneutral olie - vi brugte rapsolie. Olivenolie giver en alt for gennemtrængende smag.

Slå ægget ud i sylteglasset - det må gerne komme direkte fra køleskabet, det er ikke nødvendigt med stuetemperatur med denne opskrift.
Tilsæt citronsaft eller eddike, salt og evt. sennep.
Hæld olien i, og lad det stå et øjeblik, til ægget ligger stille på bunden af glasset.
Sæt nu din stavblender helt ned i bunden af glasset, og tænd. Hold den stille der i 20 sekunder. Der begynder hurtigt at dannes mayonnaise.
Efter 20 sekunder skal du langsomt flytte stavblenderen opad i glasset, mens du blender det sidste olie ind i mayonnaisen. Sluk, når du når toppen. Voila!!

Follow on Bloglovin

12 kommentarer:

  1. Uhm <3 Hjemmelavet er bare bedst. Gerne med citron eller som her djion - eller grovkornet. Og så lige på rejer med et drys dild. <3

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Det lyder lækkert - det må vi prøve af! :)

      Slet
  2. Jeg kan anbefale mandelolie - det er giver en mild og blød smag og i LCHF sammenhæng mere optimalt

    SvarSlet
  3. Svar
    1. Det har jeg da vist glemt at skrive ja! Cirka en uge på køl :)

      Slet
  4. Vildt smart! Har netop testet det - og det virker helt perfekt :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Enig - det er så lækkert og nemt! Godt, du ku bruge det :)

      Slet
  5. Jeg har lige prøvet men det bliver slet ikke tykt. Gør det det efter lidt tid i køleskabet?

    SvarSlet
    Svar
    1. Det bliver ikke tykt med tiden, nej. Prøv at blende ekstra olie i ligeså langsomt fra bunden og op ligesom før, så burde det tykne. Håber, det lykkes :)

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...