onsdag den 8. april 2015

Forårsfornemmelser med cremet ærtesuppe (og hey, her er vi igen!)


Hov - her har I os sørme tilbage igen! Vi har haft det herligt (og travlt) med studieafslutning, jobstart og masser af arbejdstravlhed, men nu er vi så småt til at have overskud til at blogge igen - og det er heldigt, for vi har savnet det!


Der er sket en masse, siden vi sidst har blogget - også på madfronten. Vi har for eksempel været på et spændende kursus i madfotografi, og Jennifer har været på et skønt madkursus, hun fik i julegave. Mere om begge dele senere...

I dag er der en lækker ærtesuppe med røget hellefisk på menuen. Den smager skønt og cremet - og de bagte hasselnødder giver et godt, crunchy modspil til den bløde fisk. Server den som forret - den er et hit! :)

Start med at tilberede de saltbagte hasselnødder
50 g hasselnødder
1 æggehvide (gem blommen til morgenmaden i morgen)
1 spsk salt

Bland salt og æggehvide godt. Rør hasselnødderne i. 
Fordel på en bageplade med papir. 
Bag i 5-10 minutter ved 175 grader, til nødderne er tørre - skær en nød over, hvis den er lysebryn indeni, er de færdige. 

Ærtesuppe - forret til 4: 
1 løg
1 fed hvidløg
500 g ærter - helt ok fra frost, men selvfølgelig absolut lækrest med friske, når de kommer i sæson
0,5 liter vand
1 bouillonterning - høns eller grøntsag
2 dl fløde
Salt, peber og citronsaft

Hak løg og hvidløg og svits det i olie eller smør. 
Tilsæt ærter, vand og bouillon og kog suppen op. 
Lad det koge i 5 minutter. 
Blend suppen. 
Tilsæt fløde og varm suppen op - men den må ikke koge. 
Smag til med salt, peber og citronsaft (hasselnødderne bliver salte, så spar på saltet i suppen).

Pynt: 
2 pakker røget hellefisk
1 bakke karse

Anret suppen i fire tallerkener. Fordel fisken i midten - evt. skåret/revet i mindre stykker - og drys med hakkede hasselnødder og frisk karse. Server evt. med en citronbåd.


Follow on Bloglovin


Vores indlæg kan indeholde links til produkter fra LCHFbutikken, hvor vi får kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til produkter, vi selv bruger og er tilfredse med.

2 kommentarer:

  1. Meget dejlig suppe med en rigtig god topping :-)
    Elsker suppe her i det kølige tid.
    Hilsner og en god søndag :-)

    SvarSlet
  2. Suppe ser god nice arbejde! det er utroligt awesome.

    Hilsen
    Bindia
    Indisk Mad

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...